معرفی الگوها و نمونه های ایران اسلامی

آنچه وصفش لایق است...
معرفی الگوها و نمونه های ایران اسلامی

میهن ما با این تاریخ و تمدن پرسابقه، امروز در فقر بسیار شدید فکری و فرهنگی بسر می برد. به نظر می رسد عصر نظریه سازی سفارشی به انتها رسیده باشد. شاید موثرترین کار برای رسیدن به تمدنی مطلوب و درخشان، تکیه به نیروهای فکر مردمی، خلاقیتها و نوآوری ملت باشد. مردم با تلاش خود گوشه ها و اجزایی مطلوب از یک کل را ایجاد می کنند و به مرور حک و اصلاح. با معرفی این الگوها و گوشه ها می توان در ترویج و تکثیر این موضوعات در سایر بخش های جامعه و تحقق الگویی رویایی و کامل ایرانی - اسلامی امیدوار بود. انشالله
ما منکر نقش متفکران و زمینه سازان ظهور پایه های مبنایی تمدن اسلامی نیستیم. آنها نیز وظایف گرانی بر دوش خود دارند ولی نباید کسانی را که خودجوش در فکر و اندیشه این موضوع هستند با کسانی که به خیال خود با هزینه کردن ثروتهای هنگفت مملکت در این راه می کوشند یکی دانست.
ما می نویسیم، معرفی می کنیم. شما نقد کنید، یاری کنید.
الگوها و نمونه هایی که می شناسید و فکر می کنید ارزش ترویج، توسعه و تکثیر دارند را به ما معرفی کنید.

شبکه مطالعات سیاستگذاری عمومی

يكشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۳، ۰۸:۲۹ ق.ظ

 با پیچیده شدن مسائل یک جامعه و ظهور مسائلی که برای حل آنها به تخصص های زیاد نیاز هست ضرورت استفاده از نظرات و دیدگاه های نخبگان حوزه های مختلف و مشورت با یکدیگر از اصول عقلانی و انسانی بدیهی می نماید.

در کشور ما این نحوه بررسی مسائل بسیار مغفول مانده و این حرکت ها باید در همه حوزه های مهم چه در سطح ملی و چه استانی و شهری پدید بیاید.

به امید آن روز که همه مسائل جامعه ما در هر سطحی به این نحو بررسی و نظرخواهی گردند.

این شبکه متشکل از متخصصان زیادی در حوزه های مختلف است.

هم چنین اتاق های فکر استانی نیز راه اندازی شده است.



بیانیه ماموریت

استادان دانشگاه، فعالان بخش خصوصی، فعالان اجتماعی، مدیران اداری و اجرایی، و گروه‌های دیگری که می‌توان آن‌ها را نخبگان خواند، گاه به گاه سؤالاتی با این مضامین از خود پرسیده‌اند: آیا برای تصمیم‌گیری درباره آن موضوع به این داده‌ها توجه شده است؟ آیا آن‌چه من درباره این موضوع می‌دانم می‌تواند بر بهبود سیاست‌گذاری درباره موضوع مؤثر باشد؟ آیا سیاست‌گذاران نظرات متخصصان و جامعه نخبگان را برای تصمیم‌گیری لحاظ کرده‌اند؟ آیا می‌دانند در کشورهای دیگر برای بهبود سیاست‌گذاری و اجرا در این موضوع چه کرده‌اند؟ این گروه از نخبگان اغلب بعد از طرح چنین پرسش‌هایی، از خود می‌پرسند «آیا راهی هست که دانش، داده‌ها و تجربه‌هایم را به سیاست‌گذاران ارائه کنم؟»

شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی ابزاری برای پرداختن به همه این سؤالات و بالاخص پاسخ دادن به سؤال آخر است. وقتی از نخبگان جامعه خواسته می‌شود تا ایده‌های خود برای سیاست‌گذاری بهتر را بیان کنند، و وارد گفت‌وگوی اجتماعی برای بهبود سیاست‌گذاری و حرکت به سوی توسعه شوند، باید ابزارهای لازم برای این کار نیز وجود داشته باشد. به علاوه، وقتی این تقاضا از سوی دولت مطرح می‌شود، باید ابزار رساندن ایده‌های نخبگان به سیاست‌گذاران دولتی نیز فراهم شود. «شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی» درصدد فراهم آوردن فضایی است که ایده‌های سیاستی نخبگان کشور در حوزه‌های سیاستی مختلف را منتشر سازد، و هم‌زمان این امکان را فراهم آورد که ایده‌ها و دانش سیاستی به سیاست‌گذاران دولتی منتقل شود. هر چند، بخش‌های دانشگاهی و غیردولتی، و عموم خوانندگان نیز می‌توانند مخاطبان این شبکه باشند.

شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی «متون سیاستی خلاصه» منتشر می‌کند. انسان‌ها در دنیای جدید زمان اندکی در دسترس دارند و سیاست‌گذاران و مدیران اجرایی از این جهت بیشتر در تنگنا هستند. بنابراین متن‌ها اگر برای خوانده شدن توسط مدیران اجرایی و سیاست‌گذاران نوشته می‌شوند بهتر است خلاصه باشند.

هدف «شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی» ایجاد فضایی برای طرح و انتشار ایده‌های سیاستی در قالب «متون سیاستی خلاصه» در حوزه‌های مختلف استراتژیک است تا به این وسیله امکانی برای بهبود و ارتقای سیاست‌گذاری عمومی در جمهوری اسلامی ایران فراهم کند. طرح و بررسی این ایده‌های سیاستی مستلزم گفت‌وگوی اجتماعی همه‌جانبه میان نخبگان کشور درباره همه مقولات استراتژیک است. از این‌رو، شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی «گفت‌وگوی اجتماعی، بهبود سیاست‌گذاری، عزم ملی برای توسعه» را شعار خود قرار داده است.

شبکه‌ای کردن متون سیاستی خلاصه، راهی برای تقویت گفت‌وگوی اجتماعی درباره مقولات استراتژیک سیاست‌گذاری در ایران است. مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری نیز به عنوان حامی و مدیر شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی خود را موظف می‌داند رسانه‌ای برای انتقال ایده‌های سیاستی به سیاست‌گذاران باشد. این شبکه هم‌چنین ابزاری برای مشارکت دادن همه نخبگان ایرانی در فرایند سیاست‌پژوهی است. قرار داشتن در فضای مجازی این امکان را فراهم می‌کند که در هر نقطه‌ای از ایران، و در هر نقطه‌ای از جهان، ایرانیان بتوانند ایده‌های سیاستی خود را بیان کنند. شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی امیدوار است به این طریق مشارکت جمعی نخبگان در گفت‌وگوی اجتماعی درباره سیاست‌گذاری را تسهیل کند. 


نظرات  (۱)

  • فرشاد رحمتی
  • سلام
    دانشجوی دکترای مدیریت هستم و در مورد انواع الگوهای سیاستگذاری فرهنگی درحال مطالعه می باشم لطفا درخواست دارم در صورت امکان انواع الگوهای سیاستگذاری اعم از عمومی و فرهنگی را برایم ارسال نمایید و یا کتابهایی را که درمورد الگوی سیاستگذاری وجود دارد معرفی نمایید.
    ارادتمند رحمتی
    پاسخ:
    با سلام
    در همین سایت و همین شبکه نویسندگان زیادی وجود دارند که در این حوزه تخصص دارند.
    می توانید ارتباط بگیرید. روی عکس درون متن کلیک کنید.

    تخصص بنده در این موضوع نیست.
    موفق باشید

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی